Over ons

Cloubis werd in 2019 opgericht door twee ervaren BI-professionals die een uitgebreide technische kennis combineren met een passie voor data en veel gezond verstand. Vandaag bestaat Cloubis uit een team van verschillende experts die end-to-end data oplossingen kunnen bieden. Onze missie is om geïnformeerde besluitsvorming te vergemakkelijken dankzij onze expertise in business intelligence en cloud oplossingen. We helpen bedrijven hun data beter te begrijpen aan de hand van data analyse.

  • We zijn overtuigd van een pragmatische stapsgewijze aanpak om het meeste uit jouw data te halen.
  • We zijn een sterk multidisciplinair team dat end-to-end data oplossingen aanbiedt.
  • We bieden een unieke combinatie van praktijk kennis en technische skills aan die het mogelijk maken om jouw noden en situatie te doorgronden.

Team-as-a-Service (TaaS)

Wanneer we in een Team-as-a-Service model kunnen werken, zijn we in onze vertrouwde omgeving. Dit stelt ons namelijk in staat om jou te ontzorgen met een team van experten dat volledig is afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeften. Het is vandaag onmogelijk om één persoon te vinden die alle stappen van het dataproces kan uitwerken, daarom bieden we jou meer aan dan één consultant. Wanneer we jouw huidige situatie, wensen en doelen in kaart hebben gebracht, stellen we voor jou het ideale team samen. We werken samen naar een relatie op lange termijn, een echt partnerschap waarbij we jou alle hulp en expertise verlenen die jouw bedrijf nodig heeft om te groeien.

Let’s create a data culture together

Onze missie om een datacultuur te creëren samen met onze klanten en partners. 

Een datacultuur gaat over heel wat meer dan data. Het is even belangrijk om te focussen op mensen en ervoor te zorgen dat de capaciteit er is om veranderingen in te voeren. Verder is het belangrijk om te kijken naar processen die gebruikt worden. Change management is een belangrijke factor voor het succes van eender welk dataproject. 

Cloubis, jouw partner voor end-to-end data- en business intelligence oplossingen

Het verstandig gebruiken van data kan een groot concurrentievoordeel opleveren. Bij Cloubis geloven we data belangrijker is dan alle andere bedrijfsmiddelen. Het doel van Cloubis is om elk bedrijf te helpen de kracht van data te benutten. Door data inzichten toegankelijk te maken, willen we iedereen in staat stellen om vaardig te worden op gebied van data.

Dit doen we door innovatieve tools te gebruiken, in combinatie met trainingen om toepassing door de gebruikers te vergroten. We fungeren als een partner die je end-to-end data-oplossingen biedt en daarbij focust op de bedrijfswaarde en return on investment.

Delivery framework

Om elke project tot een succesvol eind te brengen werken we graag in een iteratief proces in zes stappen. Dit proces is niet lineair, maar eerder circulair om steeds verbeteringen en veranderingen aan te brengen.

Om van start te gaan organiseren we enkele workshops met dataverantwoordelijken en eindgebruikers binnen de organisatie om een goed beeld te verkrijgen van de huidige situatie. Waar is de data opgeslagen? In welk formaat? Hoe ziet de huidige rapportage eruit? Het tweede doel van deze workshops is om de wensen en noden van de eindgebruikers in kaart te brengen.

Michaël Van Reeth

Michaël is mede-oprichter van Cloubis en startte het bedrijf in augustus 2019 samen met Glenn. Hij ziet data als een zeer belangrijke value generator. Inzichten in data zijn namelijk een basisbehoefte geworden maar toch wordt er vaak niet aan deze basisbehoefte voldaan. Met Cloubis wil hij bedrijven helpen om meer kracht uit hun data te halen. Het geeft hem dan ook enorm veel voldoening om meerwaarde uit reeds bestaande gegevens te halen en klanten te helpen.

Glenn Janssens

Glenn is de tweede helft van ons oprichtersduo. Hij heeft al meer dan 12 jaar ervaring opgedaan in verschillende BI & data rollen en sectoren, maar zijn passie voor data warehousing en datamodellering is nog steeds dezelfde. Glenn is helemaal in zijn element wanneer hij problemen mag oplossen in samenwerking met de stakeholders. Hij is ervan overtuigd dat de beste oplossingen voortvloeien uit co-creatie.

Contacteer ons

Wil je meer weten over Cloubis of wil je een persoonlijk gesprek over werken met ons?
Laat jouw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Frequently Asked Questions

Cloubis is opgericht in 2019 door twee ervaren BI-professionals die hun zakelijke kennis combineren met technische expertise, een passie voor data, en gezond verstand. Het team van Cloubis is gespecialiseerd in end-to-end data-oplossingen, waarbij ze bedrijven helpen hun inzicht in data te verdiepen door middel van analytics. Hun missie is om geïnformeerde besluitvorming te faciliteren met behulp van cloudgebaseerde BI-oplossingen.

Cloubis biedt een scala aan diensten om organisaties te helpen de kracht van data en analytics te benutten. Hier zijn enkele belangrijke diensten die ze aanbieden:

Azure data oplossingen: Cloubis is gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren en beheren van data-oplossingen op het Microsoft Azure-platform. Ze begeleiden klanten door de volledige data-levenscyclus, van data-inname tot visualisatie.

Power BI consulting: Cloubis helpt bedrijven bij het benutten van Microsoft Power BI voor data-analyse en rapportage. Ze helpen bij het creëren van interactieve dashboards, visualisaties en data-gedreven inzichten.

Data qtrategie en governance: Cloubis werkt samen met klanten aan het ontwikkelen van effectieve datastrategieën, waarbij ze zorgen voor datakwaliteit, beveiliging en compliance. Ze bieden ook begeleiding over best practices voor data governance.

Changemanagement en training: Cloubis erkent dat succesvolle data-projecten mensen betrekken. Ze richten zich op changemanagement en empoweren gebruikers door training en innovatieve data-tools.

Op maat gemaakte oplossingen: Cloubis past hun diensten aan om te voldoen aan specifieke klantbehoeften, of het nu gaat om het bouwen van tailored data-pipelines, optimaliseren van bestaande oplossingen, of het creëren van unieke analytics-applicaties.

Cloubis streeft ernaar samen met klanten en partners een datacultuur te creëren. Naast data zelf, richten ze zich op mensen, capaciteiten en processen. Changemanagement is cruciaal voor succesvolle data-projecten, en Cloubis empowered gebruikers door middel van innovatieve data-tools en training.

Cloubis onderscheidt zich door hun diepgaande expertise in cloudtechnologieën en hun toewijding om op maat gemaakte oplossingen te leveren die aansluiten bij de unieke behoeften van elke klant. Ze benadrukken een samenwerkingsgerichte aanpak, waarbij ze zorgen voor naadloze integratie van cloud-oplossingen voor verbeterde efficiëntie en innovatie.

Heb je nog vragen over hoe Cloubis uw bedrijf kan helpen met data?