Over Cloubis

Cloubis werd in 2019 opgericht door twee ervaren BI-professionals die een uitgebreide technische kennis combineren met een passie voor data en veel gezond verstand. Vandaag bestaat Cloubis uit een team van verschillende experts die end-to-end data oplossingen kunnen bieden. Onze missie is om geïnformeerde besluitsvorming te vergemakkelijken dankzij onze expertise in business intelligence en cloud oplossingen. We helpen bedrijven hun data beter te begrijpen aan de hand van data analyse.

  • We zijn overtuigd van een pragmatische stapsgewijze aanpak om het meeste uit jouw data te halen.
  • We zijn een sterk multidisciplinair team dat end-to-end data oplossingen aanbiedt.
  •  We bieden een unieke combinatie van praktijk kennis en technische skills aan die het mogelijk maken om jouw noden en situatie te doorgronden.

Team-as-a-Service (TaaS)

Wanneer we in een Team-as-a-Service model kunnen werken, zijn we in onze vertrouwde omgeving. Dit stelt ons namelijk in staat om jou te ontzorgen met een team van onze experten dat volledig is afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeften. Het is vandaag onmogelijk om één persoon te vinden die alle stappen van het dataproces kan uitwerken, daarom bieden we jou meer aan dan één consultant. Wanneer we jouw huidige situatie, wensen en doelen in kaart hebben gebracht, stellen we voor jou het ideale team samen. We zullen jou ook nooit aan jouw lot overlaten, we streven naar een echt partnerschap waar we jou alle hulp en expertise verlenen dat jouw bedrijf nodig heeft om te groeien.

Delivery framework

Om elke project tot een succesvol eind te brengen werken we graag in een iteratief proces in zes stappen. Dit proces is niet lineair, maar eerder circulair om steeds verbeteringen en veranderingen aan te brengen.

Ideatie

Om van start te gaan organiseren we enkele workshops met dataverantwoordelijken en eindgebruikers binnen de organisatie om een goed beeld te verkrijgen van de huidige situatie. Waar is de data opgeslagen? In welk formaat? Hoe ziet de huidige rapportage eruit? Het tweede doel van deze workshops is om de wensen en noden van de eindgebruikers in kaart te brengen.

Definitie

Tijdens deze tweede fase brengen we de gewenste situatie in kaart. Zo hebben we een duidelijk beeld van het eindproduct waar we naartoe zullen werken.

Analyse

Als derde stap analyseren we het verschil tussen de huidige en de gewenste situatie om alle taken te definiëren die ons naar de gewenste situatie leiden.

Opbouw

Tijd voor actie, tijdens deze vierde fase worden de workflows en rapporten ook werkelijk gebouwd.

Validatie

Tijdens deze voorlaatste stap krijg je de kans om je nieuwe data- of rapporteringsomgeving uit te testen.

Overdracht

Het moment is eindelijk aangebroken, je kan je nieuwe data- of rapporteringsomgeving echt gaan gebruiken. We zullen je echter nooit aan je lot overlaten. We zullen altijd klaarstaan om jou extra training of ondersteuning aan te bieden wanneer je het nodig hebt.

Foto Michaël Van Reeth

Michaël Van Reeth

Michaël is mede-oprichter van Cloubis en startte het bedrijf in augustus 2019 samen met Glenn. Hij ziet data als een zeer belangrijke value generator. Inzichten in data zijn namelijk een basisbehoefte geworden maar toch wordt er vaak niet aan deze basisbehoefte voldaan. Met Cloubis wil hij bedrijven helpen om meer kracht uit hun data te halen. Het geeft hem dan ook enorm veel voldoening om meerwaarde uit reeds bestaande gegevens te halen en klanten te helpen.

Glenn Janssens

Glenn is de tweede helft van ons oprichtersduo. Hij heeft al meer dan 12 jaar ervaring opgedaan in verschillende BI & data rollen en sectoren, maar zijn passie voor data warehousing en datamodellering is nog steeds dezelfde. Glenn is helemaal in zijn element wanneer hij problemen mag oplossen in samenwerking met de stakeholders. Hij is ervan overtuigd dat de beste oplossingen voortvloeien uit co-creatie.

Contacteer ons

Wil je meer weten over Cloubis of wil je een persoonlijk gesprek over werken met ons? Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.