Cases

Lees hieronder hoe we de data uitdaginen bij verschillende bedrijven hebben aangepakt.

Cases
Telltale light

Verklikkerlampje - VRT

De VRT wilde inzicht krijgen in nieuwe series en hun lanceringsprestaties enkele dagen na de uitzending. Om dit overzicht te kunnen geven, heeft Cloubis een gedistribueerd dashboard gebouwd: het verklikkerlicht.
Banner Cases distrilink

Moderne data architectuur - Distrilink

Aan de hand van workshops heeft Cloubis een moderne data architectuur uitgetekend. Nu kan Distrilink sneller en vaker data synchroniseren en inzichten verkrijgen.
Power BI for finance

Power BI voor Finance - VRT

De opdracht van VRT voor Cloubis was financiële gegevens via het data lake verwerken zonder handmatige verwerking, en deze koppelen aan Power BI om te komen tot een enterprise grade repporting oplossing.
HR application - E&C

HR-applicatie in Power Apps - E&C Consultants

E&C wilde op een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier de competenties, skills en evaluaties van hun werknemers opvolgen.
EECC-Banner-Reference

Data Assessment – E&C Consultants

Cloubis voerde een end-to-end data assessment uit om E&C te helpen met hun toekomstige data roadmap en implementatieplan.
AWS datalake

AWS Datalake met dbt - VRT

Cloubis leverde VRT een robuuste en performante datawarehouse-oplossing, alsook gedocumenteerde best practices, templates en richtlijnen die resulteerden in lagere kosten en betere prestaties.
Banner-EC-MDP-1

Snowflake Data Platform – E&C Consultants

Cloubis heeft E&C voorzien van een Modern Data Platform. Dit platform is schaalbaar op basis van hun groei en zal E&C ondersteunen bij het bereiken van hun doelstellingen om flexibeler te zijn, hun klanten sneller te bedienen en al hun gegevens op één plek te hebben.
Banner-Enabel-white-logo

Azure Data Platform – Enabel

Cloubis implementeerde een Azure Data Platform met een centraal toegangsportaal op SharePoint dat Enabel toelaat meer data-driven te werken.
Banner-Seris-Case

Data Studio Rapportering – Seris

Cloubis zorgde voor een automatische dataverzameling en dashboarding in Google Data Studio. Dit elimineert alle handmatige berekeningen en maakt het eenvoudiger om resultaten te vergelijken over tijd, regio en winkel.
Banner-Engie

Gegevensuitwisseling (MIG6) – Engie

Voor een nieuw gecentraliseerd systeem van gegevensbeheer in de energiemarkt (MIG 6), zorgde Cloubis voor de nodige rapportering en testing.
Banner-Intigriti-1

Power BI Rollout – intigriti

Cloubis bouwde een BI rapporteringsomgeving om het #1 platform voor ethisch hacken en bug bounty-programma’s in Europa te monitoren.
Banner-VEKA-1

AWS Data Platform – VEKA

Om het Vlaamse energiebeleid aan te passen en te funderen heeft het Vlaamse Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) nood aan volledige en betrouwbare data. Deze data bestaat vooral uit informatie over de energieperformantie van gebouwen en gegevens over groene energieproductie in Vlaanderen.

Kan je niet wachten om de kracht van jouw data te ontdekken?