Cases

Lees hieronder hoe we de data uitdaginen bij verschillende bedrijven hebben aangepakt.

Industrie:
syros banner

Betere financiële inzichten via Power BI - Syros

Met het geïmplementeerde systeem kan Syros financiële rapporten automatisch genereren, waardoor de tijdsduur van het afsluitingsproces werd verkort en de nauwkeurigheid werd verbeterd.
transport logistics

Snellere facturatie met Alteryx - Transport & Logistiek

Cloubis zorgde ervoor dat de manuele klantenrapportering grotendeels geautomatiseerd kon worden door het inschakelen van Alteryx.
Benner-case-AMDK

Overzichtelijk projectmanagement met Power BI & SharePoint – AMDK   

Het AMDK bezit alle gegevens uit Planview in een gestructureerde en georganiseerde manier in hun eigen cloud-omgeving. Dankzij verschillende Power Automate oplossingen kan het AMDK de Power BI rapporteren snel en makkelijk vernieuwen met de huidige data uit Planview
Banner-case-DELA

Automatische financiële rapportering via Alteryx - DELA

Na een Alteryx implementatie kunnen controllers die voordien meerdere dagen werkten aan het bouwen van complexe rapporten in Excel dit in enkele seconden oplossen met één druk op de knop.
Banner-case-DVW

Managed Self-service rapportering via Power BI – De Vlaamse Waterweg 

Na de implementatie van een Azure data platform was De Vlaamse Waterweg in staat om belangrijke data voortaan te centraliseren en te verwerken tot bruikbare en waardevolle strategische informatie. Bijkomend ondersteunt het opgezette rapporterings framework ook self-service BI.
banner-DELA

Betere commerciële inzichten via Power BI - DELA

DELA heeft via een rapporteringssuite in Power BI gebaseerd op een Azure Data Platform een vollediger en meer gedetailleerd overzicht van haar portefeuille.
banner-hysopt

Planningsbeheer met Power BI - Hysopt

Hysopt is een ontwikkelaar van HVAC-berekenings- en simulatiesoftware. Door de toenemende klimaatcrisis is het steeds belangrijker om bedachtzaam om te gaan met het milieu en onze uitstoot, alsook met de steeds stijgende kostprijs van energie.
Banner-Case-Niras-1

Opvulplannen simuleren via Power BI – ONDRAF/NIRAS

Cloubis built a bespoke Azure Data Platform allowing Ondraf/Niras to simulate and compare different loading plans in a more efficient way.
Telltale light

Het succes van tv-premières meten - VRT

De VRT wilde inzicht krijgen in nieuwe series en hun lanceringsprestaties enkele dagen na de uitzending. Om dit overzicht te kunnen geven, heeft Cloubis een gedistribueerd dashboard gebouwd: het verklikkerlicht.
Banner Cases distrilink

Odoo binnen een moderne data architectuur met Snowflake - Distrilink

Aan de hand van workshops heeft Cloubis een moderne data architectuur uitgetekend. Nu kan Distrilink sneller en vaker data synchroniseren en inzichten verkrijgen.
Power BI for finance

Financiële Rapportering in Power BI - VRT

De opdracht van VRT voor Cloubis was financiële gegevens via het data lake verwerken zonder handmatige verwerking, en deze koppelen aan Power BI om te komen tot een enterprise grade repporting oplossing.
HR application - E&C

Overzichtelijke evaluaties met Power Apps - E&C Consultants

E&C wilde op een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier de competenties, skills en evaluaties van hun werknemers opvolgen.
EECC-Banner-Reference

Data Landscape Assessment – E&C Consultants

Cloubis voerde een end-to-end data assessment uit om E&C te helpen met hun toekomstige data roadmap en implementatieplan.
AWS datalake

Geautomatiseerde antwoorden voor business gebruikers via dbt - VRT

Cloubis leverde VRT een robuuste en performante datawarehouse-oplossing, alsook gedocumenteerde best practices, templates en richtlijnen die resulteerden in lagere kosten en betere prestaties.
Banner-EC-MDP-1

Geautomatiseerde klantenrapportering via Snowflake – E&C Consultants

Cloubis heeft E&C voorzien van een Modern Data Platform. Dit platform is schaalbaar op basis van hun groei en zal E&C ondersteunen bij het bereiken van hun doelstellingen om flexibeler te zijn, hun klanten sneller te bedienen en al hun gegevens op één plek te hebben.
Banner-Enabel-white-logo

Iedereen toegang tot de juiste data via een Azure Data Platform – Enabel

Cloubis implementeerde een Azure Data Platform met een centraal toegangsportaal op SharePoint dat Enabel toelaat meer data-driven te werken.
Banner-Seris-Case

Automatisch van Audit tot Inzicht – Seris

Cloubis zorgde voor een automatische dataverzameling en dashboarding in Google Data Studio. Dit elimineert alle handmatige berekeningen en maakt het eenvoudiger om resultaten te vergelijken over tijd, regio en winkel.
Banner-Engie

Gegevensuitwisseling (MIG6) – Engie

Voor een nieuw gecentraliseerd systeem van gegevensbeheer in de energiemarkt (MIG 6), zorgde Cloubis voor de nodige rapportering en testing.
Banner-Intigriti-1

Platformbeheer via Power BI – intigriti

Cloubis bouwde een BI rapporteringsomgeving om het #1 platform voor ethisch hacken en bug bounty-programma’s in Europa te monitoren.
Banner-VEKA-1

Vlaanderen's energie info in 1 Platform – VEKA

Om het Vlaamse energiebeleid aan te passen en te funderen heeft het Vlaamse Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) nood aan volledige en betrouwbare data. Deze data bestaat vooral uit informatie over de energieperformantie van gebouwen en gegevens over groene energieproductie in Vlaanderen.

Kan je niet wachten om de kracht van jouw data te ontdekken?