Analyseer laboratoriumresultaten in Power BI – Kemin

We hielpen met

Azure Experience
Business Intelligence
Power BI
Embedded BI

Als wereldspeler in de biotechnologiesector ontwikkelt en produceert Kemin ingrediënten voor menselijke en dierlijke voeding.

De wereldbevolking groeit snel, middelen worden schaars en de behoefte aan oplossingen voor problemen zoals voedselonzekerheid neemt toe. Kemin streeft ernaar de kwaliteit van leven te verbeteren door hoogwaardige speciale ingrediënten te leveren voor de veevoer- en voedselindustrie, evenals voor de markten van gezondheid, voeding, textiel en commerciële tuinbouw.

De briefing

In het verleden bestond de rapportage van Kemin uit talrijke afzonderlijke PDF-bestanden met labresultaten. Kemin wilde een gebruiksvriendelijk webportaal waarmee klanten toegang hebben tot rapporten, data-inzichten en een op de klant afgestemd dashboard.

Deze informatie moet te allen tijde beschikbaar zijn, bijvoorbeeld ook onderweg toegankelijk.

Primaire doelen van het integreren van Power BI in een webportaal:

  • Maak data toegankelijk voor klanten in een zeer veilige omgeving.
  • Maak gebruik van Identiteits- en Toegangsbeheer via Active Directory-configuratie.
  • Verhoog de begrijpelijkheid van complexe data.
  • Laat klanten data-inzichten verkrijgen.
  • Laat klanten interactief data verkennen door gebruik te maken van filters en vergelijkingen en benchmarks toe te passen.
  • Een extra laag van identiteitscontrole en toegangsbeheer binnen het portaal.

De oplossing

Meerdere Power BI-rapporten werden gemaakt en ingebed in het webportaal nadat dit was ontwikkeld. Door gebruik te maken van een complexe Row-Level-Security-opzet kunnen klanten alleen toegang krijgen tot hun eigen gedetailleerde laboratoriumresultaten en toch geaggregeerde marktgegevens zien.

Klanten kunnen inloggen op een webportaal en zich authenticeren via een Azure B2C-integratie. Klantdashboards worden gepresenteerd via een Power BI-integratie. Row-Level-Security wordt uitgevoerd op onderliggende gegevens. Rapporten worden automatisch gefilterd op basis van de klant die is ingelogd op het webportaal.

Kemin wilde klanten de mogelijkheid geven om inzichten te krijgen in gegevens door een benchmarkoptie toe te voegen. Klanten hadden toegang nodig tot hun eigen gedetailleerde gegevens, maar ook tot geaggregeerde gegevens van de hele markt. Dit bracht extra complexiteit met zich mee, maar met onze expertise en een beetje creativiteit konden we een oplossing vinden.

Sommige rapporten bieden ook de mogelijkheid om historische resultaten te vergelijken voor klantgegevens en geaggregeerde marktgegevens.

Om deze rapporten begrijpelijker te maken voor klanten, hebben we een interpretatiegids toegevoegd aan elk rapport om specifieke waarden betekenis te geven. Door eenvoudigweg over bepaalde visuals te zweven, verschijnt er een interpretatiegids.

Het resultaat

Kemin’s klanten kunnen laboratoriumresultaten direct en in meer detail analyseren, hun eigen gegevens benchmarken tegen geaggregeerde marktgegevens en ad-hoc analyses uitvoeren. Rapporten zijn ook toegankelijk via mobiele apparaten of tablets. Het inbedden van Power BI-rapporten in een klantportaal maakt het mogelijk voor klanten om al hun gegevens op één plek te bekijken, wat Kemin in staat stelt beter met klanten te communiceren. Toegang kan eenvoudig worden beheerd of uitgebreid door meer gebruikers aan het portaal toe te voegen. Klanten kunnen inzichten verkrijgen door gebruik te maken van de vele beschikbare filters, historische resultaten vergelijken en hun eigen gegevens benchmarken tegen geaggregeerde gegevens. Een Row-Level-Security-configuratie en AD-integratie maken het beheer en de beveiliging van toegang eenvoudig.

Heeft jouw project onze expertise nodig?