Overzichtelijke evaluaties met Power Apps – E&C Consultants

We hielpen met

Dataverse
Power Apps

E&C is een adviesbureau dat haar klanten bijstaat in energiecontracten, energierisicobeheer, energiecontrole, energiegegevensbeheer en decarbonisatie-energiebeheer.

Steeds meer bedrijven stellen decarbonisatiedoelen vanwege de opkomende energietransitie. E&C helpt haar klanten een betere energietransitie te maken door slimme energie-inkooppraktijken toe te passen en het risico van veranderende energieprijzen te verminderen.

De briefing

E&C wil op een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier de competenties en skills van hun werknemers opvolgen. Om dit te doen zijn ze op zoek naar een platform waar werknemers en teamleaders zichzelf, hun teamleden of hun collega’s kunnen evalueren op basis van competenties die E&C zelf vooropstelt.

Werknemers zullen eerst een zelfevaluatie invullen, hierna zal hun teamleader of een andere collega hen evalueren op dezelfde criteria. Wanneer deze evaluaties meerdere keren zijn ingevuld zullen de teamleaders en de HR-medewerkers de evolutie van werknemers kunnen tracken.

Andere redenen waarom deze tool zeer nuttig is voor E&C zijn ten eerste, dat ze aan de hand van deze evaluaties kunnen nagaan welke knowhow al aanwezig zijn binnen E&C en hoe ze deze eventueel kunnen inzetten op andere functies. Ten tweede, kunnen ze zich een duidelijk beeld vormen van welke kennis ze nog missen binnen E&C.

Onze oplossing

Om een flexibele en gepersonaliseerde tool aan te bieden kozen we ervoor om een applicatie te ontwikkelen in Power Apps. Deze applicatie bestaat achterliggend uit drie grote onderdelen:

Datamodel

Alle data die verzameld wordt aan de hand van de evaluatieformulieren moet natuurlijk ergens worden opgeslagen en moet aan de juiste personen en juiste teams worden gelinkt. Om dit te doen hebben we achterliggend een datamodel opgebouwd in Dataverse waar de applicatie de data van alle formulieren wegschrijft en opslaat. We kozen voor Dataverse omdat dit naadloos integreert met Power Apps.

Securitymodel

Voor het gebruik van de app zijn er een aantal rollen gedefinieerd die elk verschillende toegangen en functionaliteiten hebben.

Rollen:

  • Werknemer: dit is het laagste securityniveau, werknemers kunnen enkel zelfevaluaties of peerevaluaties invullen. Ze kunnen ook enkel de resultaten van evaluaties bekijken die over hen zijn ingevuld.
  • Teamleader: teamleaders kunnen alle resultaten bekijken van evaluaties die over hun teamleden zijn ingevuld, ze kunnen voor deze teamleden ook team leader evaluaties invullen.
  • HR-medewerker: deze medewerkers krijgen toegang tot de resultaten van alle evaluaties.
  • Admin: de admins zullen een paar administratieve taken kunnen uitvoeren waaronder: competenties toevoegen of verwijderen, werknemers van team veranderen, de security rol van een werknemer veranderen, …
  • App: De app bestaat uit verschillende schermen waar weknemers evaluaties kunnen invullen of ingevulde evaluaties kunnen bekijken.

Het resultaat

E&C heeft nu een volledig custom applicatie waar ze gemakkelijk de groei van hun werknemers kunnen tracken. Dankzij de vastgestelde competenties hebben werknemers en teamleaders ook de nodige input om een persoonlijk groeiplan op te stellen voor elke werknemer. Ten laatste hebben de HR-medewerkers ook een overzicht van welke profielen al aanwezig zijn binnen E&C en welke ze nog missen.

Heeft jouw project onze expertise nodig?