21 september 2022

Verbeter jouw data en analytics met Alteryx & Snowflake

Heb je er genoeg van om gefrustreerd te zijn en niet de juiste antwoorden te hebben die je businessvragen kunnen oplossen?

Het is algemeen erkend dat gegevens een steeds grotere meerwaarde is voor organisaties. Gegevens worden in steeds grotere hoeveelheden en op een steeds gedetailleerder niveau gegenereerd en vastgelegd in verschillende systemen. Tegelijkertijd eisen steeds meer gebruikers toegang tot deze gegevens om inzichten en impactvolle bedrijfsresultaten te genereren.

Zelfs de meest traditionele sectoren zijn op zoek naar nieuwe inkomstenstromen en willen zich onderscheiden van hun transactionele bedrijfsmodel. Langdurige relaties opbouwen met hun klanten en hun product of IP verkopen in een gestage, continue stroom is daarbij het absolute summum. Zij hebben een analytics-oplossing en een hostplatform nodig om over te schakelen naar deze nieuwe wereld van digitale producten, (volledig) gebouwd op gegevens.

Meer data, meer problemen?

Als we naar de huidige situatie kijken, kunnen we niet anders dan ons realiseren dat we nog een lange weg te gaan hebben. Organisaties worden overspoeld met tegenstrijdige cijfers, waarbij gegevensgebruikers weigeren rapportages te vertrouwen, behalve degene die ze zelf maken.

Het gevolg is dat zakelijke gebruikers aan IT vragen om aangepaste rapporten voor hen te maken. Of erger nog, ze stoppen helemaal met het gebruik van gegevens om beslissingen te nemen. De vraag naar inzichten en analyses creëert vaker chaos dan gebruikers te bevrijden – een spreekwoordelijke toren van Babel waar mensen verschillende talen spreken en de communicatie verloren gaat.

Enkele van de belangrijkste datamanagementproblemen die vandaag nog steeds voorkomen, kunnen organisaties lamleggen. Eerst en vooral worstelen organisaties met problemen op het gebied van gegevensarchitectuur, meestal zijn dat datasilo’s. Deze zijn het gevolg van het ontbreken van structeren waarmee gegevens in andere contexten kunnen worden gebruikt. Een ander probleem is het onvermogen om grote hoeveelheden gegevens te verwerken. Vooral in gevallen waarin organisaties proberen om te gaan met big data, wordt het bevragen ervan tijdrovend en arbeidsintensief.

Een tweede obstakel is het onvermogen om zoveel mogelijk use cases binnen de organisatie aan te pakken en te ondersteunen. Bovendien zien we vaak dat gegevens nog steeds inherent hoge beheerskosten met zich meebrengen. En last but not least is er de steeds terugkerende moeilijkheid om datatools te gebruiken. Veel werknemers beschikken niet over de vaardigheden om met de gegevens of de tools te werken.

One version of the truth

Er is werk aan de winkel. Hier bij Cloubis (een bedrijf van de Xplore Group) streven we ernaar bedrijven een geïntegreerde oplossing te bieden. Gebaseerd op echte problemen met inzicht in gegevens, richten wij ons op het verenigen van het volledige analyseproces en het automatiseren van alle gegevenswerkers, waaronder bedrijfsanalisten, bedrijfsleiders, citizen data scientists en data scientists. Wij geloven dat platforms zoals Alteryx en Snowflake werknemers en afdelingen kunnen herenigen om samen te werken in een gecentraliseerde self-service omgeving met slechts één versie van de waarheid. 

Met meer dan 260 automation building blocks biedt het Alteryx APA Platform (Analytic Process Automation) in combinatie met het cloud-native dataplatform van Snowflake een schaalbare, bestuurbare oplossing voor analytics en datacentrische procesautomatisering voor de hele onderneming. Gebruikers met verschillende vaardigheden en behoeften binnen de onderneming kunnen samenwerken om datagestuurde projecten van elke omvang in productie te nemen met de platformdiensten van Snowflake door gebruik te maken van honderden Alteryx automatiseringsbouwstenen.

Snowflake is een cloudgebaseerd platform dat organisaties in staat moet stellen naadloos toegang te krijgen tot het verkennen, delen en vrijmaken van datagegevens. Snowflake helpt organisaties bij het organiseren en consolideren van data om datasilo’s te doorbreken. Binnen één enkele interface bieden zij naadloze toegang om de waarde van gegevens te verkennen, te delen en te benutten.

De Snowflake-architectuur laat opslag en rekenkracht onafhankelijk van elkaar schalen, zodat organisaties opslag en rekenkracht afzonderlijk kunnen gebruiken en betalen. Bovendien maakt de deelfunctionaliteit het organisaties gemakkelijk om snel bestuurde en beveiligde gegevens in realtime te delen.

Het Alteryx APA Platform biedt bedrijven een geïntegreerde analytische procesoplossing die self-service inzichten en geautomatiseerde acties mogelijk maakt. Het no-code, low-code platform is ontworpen om automatisering in de handen van alle datawerkers te leggen. Het Alteryx APA Platform kan analytics en data science pipelines automatiseren, complexe data-centrische bedrijfsprocessen beheren en actionable insights leveren voor stakeholders in elke branche.

Wanneer gegevens worden verwerkt met Snowflake en Alteryx  kunnen organisaties hun analyse-infrastructuur afstemmen op de behoeften van de gekozen analysestrategie. Ze vormen samen een aanbod dat analytics fundamenteel eenvoudiger maakt. Het Alteryx APA-platform kan met het Snowflake Data Cloud-platform gecombineerd worden om een flexibele en veilige backend te bieden die de productiviteit van ondernemingen aandrijft.

Referentiecase: Alteryx & Snowflake in de retail

Voor een grote moderetailer heeft Cloubis een verbeterede bedrijfsproducteit kunnen realiseren.  Met een uitgebreid netwerk van 13.000 winkels en een personeelsbestand van 19.000 mensen produceert deze klant miljarden records. Door de implementatie van Alteryx konden zij een complexe integratie realiseren van transactionele data, promotionele data, warehouse management, logistiek, social media, etc.

De resultaten van de implementatie van Alteryx en Snowflake waren indrukwekkend. Zo was er niet alleen een efficiencywinst van 500 uur per week, maar ook MRP (Material Requirements Planning) optimalisaties en inzichten in merchandising prestaties kwamen als positieve resultaten naar voren.

Klaar om jouw data en analytics naar het volgende niveau te brengen?

Klaar om  aan de slag te gaan of wil je meer zien? Twijfel niet om contact met ons op te nemen, graag geven we je een demo of  denken we samen na over jouw case.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Frequently Asked Questions

Alteryx en Snowflake samen bieden een schaalbare, beheerbare oplossing voor analytics en data-centric process automation. Deze combinatie stelt bedrijven in staat om hun analytics processen te verenigen en acties te automatiseren, waardoor het gemakkelijker wordt om data te beheren en inzichten te verkrijgen.

Snowflake maakt het mogelijk om dataopslag en rekenkracht onafhankelijk van elkaar te schalen. Dit betekent dat organisaties opslag en rekenkracht apart kunnen gebruiken en betalen, wat flexibiliteit en kosten-efficiëntie biedt.

Het Alteryx APA (Analytic Process Automation) Platform biedt meer dan 260 bouwstenen voor automatisering, waardoor self-service inzichten, geautomatiseerde analytics en data science pipelines mogelijk zijn. Het is ontworpen als een no-code, low-code platform dat toegankelijk is voor alle data professionals.

De integratie helpt organisaties aanzienlijke efficiëntiewinsten en optimalisaties te behalen. Zo realiseerde een grote mode retailer die deze tools gebruikte 500 uur aan efficiëntiewinst per week en verbeterde hun Material Requirements Planning (MRP) en merchandising prestaties.

Ja, deze platformen zijn ontworpen om grote hoeveelheden data van diverse bronnen te verwerken, waaronder transactionele data, promotionele data, warehouse management, logistiek en social media. Ze bieden uitgebreide en geïntegreerde oplossingen voor data management en analytics.

Heb je nog vragen over hoe Cloubis uw bedrijf kan helpen met data?

Schrijf je in op de nieuwsbrief om nooit een blog te missen!