Business Intelligence

Business intelligence (BI) heeft tot doel om data inzichtelijk te maken zodat er geïnformeerde beslissingen genomen kunnen worden. Beslissingen maken op louter een buikgevoel is verleden tijd, Met BI tools gaan we van “simpele” data naar inzichtelijke, gevisualiseerde informatie en maken we het mogelijk om jouw beslissingen te ondersteunen met de nodige cijfers en argumenten

icoon Business Intelligence

Hoe doen we dit?

We starten met de verkenning van jouw data om daarna de nodige gegevens bruikbaar te maken, dit kan  bijvoorbeeld door jouw data te centraliseren in een data warehouse in de cloud. Vervolgens gaan we over tot het visualiseren van de data met behulp van BI-tools. Hiervoor gebruiken we voornamelijk Microsoft Power BI en Amazon QuickSight.

Deze data kan vanuit verschillende bronnen komen, bv. uit flatfiles als Excel en CSV, verschillende databases of ERP- en CRM-systemen. Tevens kan het ook gaan om semi-gestructureerde data die we via een API ophalen.

Rapporten en dashboards laten toe om jouw gegevens eenvoudig en snel te interpreteren, zo weet u steeds hoe uw bedrijf ervoor staat. Rapporten en dashboards kunnen alleenstaand zijn maar kunnen ook worden geïntegreerd in jouw bedrijfsapplicatie(s).

Foto werknemers op kantoor

Embedded BI

Hier gaan we typisch de gevisualiseerde data integreren (embedden) in een bestaande of volledig nieuw te bouwen applicatie. Datavisualisatie kan zeer nuttig zijn voor bedrijven om bijvoorbeeld individuele (interne of externe) klanten op een veilige manier extra inzichten te geven in hun eigen data. Zo kan self-service BI worden doorgetrokken naar externe klanten waardoor u meer tijd kan maken om detailvragen toe te lichten.

Logo Power BI

Power BI is onderdeel van Microsoft Power Platforms en bestaat reeds sinds 2014. Wij zijn bij Cloubis zeer vertrouwd met deze BI-tool en zijn overtuigd van de mogelijkheden die het kan bieden voor jouw bedrijf.

Power BI bevat tot op heden talloze features en wordt maandelijks verrijkt met nieuwe releases. Denk aan dasboards met visualisaties van jouw verkoopcijfers, behaalde resultaten en KPI’s tot het genereren van voorspellende analytics en een Q&A mogelijkheid waarbij de gebruiker in natuurlijke taal gegevens kan opvragen. Er kan genavigeerd worden met behulp van eenvoudige buttons en deze tool kan worden aangekleed met de kleuren en kenmerken van jouw bedrijf. Het is een self-service BI-tool waardoor de uiteindelijke gebruiker de dashboards kan filteren en weergeven naar zijn eigen wensen. Ten slotte kan het resultaat ook geoptimaliseerd worden voor mobiele applicaties.

Foto werknemers op kantoor
Foto werknemers op kantoor
Logo Amazon quicksight

QuikSight is onderdeel van de AWS Data Analytics offering. Amazon QuickSight maakt het voor alle medewerkers van een bedrijf – los van hun technische vaardigheden – mogelijk om ad-hoc analyses uit te voeren en snel inzicht te krijgen in de waarde van hun data.

Nood aan een end-to-end BI partner?

Meer weten over Cloubis of met ons samenwerken?
Laat jouw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.