Data Strategy

Een datastrategie bepaalt hoe een organisatie haar datamiddelen zal gebruiken om de bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen. Hierbij wordt het huidige datalandschap van de organisatie beoordeeld, wordt een visie voor de toekomst van de gegevens gedefinieerd en wordt een stappenplan opgesteld voor de weg daarheen.

Het maturiteitsniveau, de architectuur, de budgetten zijn alvast enkele onderwerpen die zeker besproken moeten worden. Welk budget was er initieel voorzien? Past onze datastrategie binnen dit budget? Moeten we het budget aanpassen of de datastrategie bijsturen? Het organiseren van workshops die zowel een functionele als technische achtergrond kunnen hebben, helpt om dit te concretiseren. Samen komen we tot een roadmap waarbij iedereen zich goed voelt.

 

Waarom is een datastrategie nuttig?

Een goed gedefinieerde datastrategie is essentieel voor elke organisatie die haar datamiddelen effectief wil gebruiken om haar bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen. Het helpt ervoor te zorgen dat gegevens worden verzameld, opgeslagen en gebruikt op een manier die consistent en betrouwbaar is en afgestemd op de strategische doelstellingen van de organisatie.

De belangrijkste componenten van een datastrategie

Identificatie

Het identificeren van data, en het erkennen van de betekenis en de bruikbaarheid ervan is een onmisbare voorwaarde van een goede datastrategie. Het gebruiken en verwerken van data is immers niet mogelijk als het geen naam heeft, niet in een specifiek formaat staat en er geen waarde is aan toegekend. Een organisatie moet (meta)data beschrijven, zodat deze wordt erkend.

Geslaagde samenwerkingen

Ontdek enkele van onze succesvolle samenwerkingen en de resultaten die we samen met onze klanten hebben behaald.
Banner Cases distrilink
EECC-Banner-Reference
Banner-Seris-Case
Banner-VEKA-1

Nood aan een end-to-end data specialist?

Wil je meer weten over Cloubis of met ons samenwerken?
Laat jouw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.