Data Engineering:
jouw sleutel to groei

Data chaos? Wij maken er orde van.

In een wereld vol data kan het lastig zijn om de waarde ervan te vinden. Met Cloubis transformeer je die overvloed aan data moeiteloos naar heldere inzichten. Samen zorgen we ervoor dat data je sterkste bondgenoot wordt, waardoor je betere beslissingen neemt en je bedrijf vooruithelpt.

Verbeterde datakwaliteit

Informatie binnen handbereik

Schaalbaarheid

Betere beveiliging

Krijg een transparante kijk op jouw data

We begrijpen dat data soms aanvoelt als een wirwar, maar daar zijn wij voor. Met een rugzak vol ervaring, ons unieke Data Platform Framework en krachtige tools zoals Azure Synapse, Databricks en Snowflake, hebben we al heel wat bedrijven geholpen bij het temmen van hun data. 

Onze kracht? We combineren efficiënte, op maat gemaakte oplossingen met een flinke dosis positiviteit. We focussen op wat er wél kan en zorgen dat jij snel resultaat ziet.

Klaar voor een frisse blik op jouw data met de beste tools in de branche?

Vraag nu een demo aan en ontdek de impact van data-analyse op jouw bedrijf.

Wat doet een data engineer ?

Een data-engineer is de architect achter jouw digitale data. Hij transformeert ruwe data in bruikbare informatie, legt de basis voor datagedreven beslissingen en optimaliseert gegevensstromen. Bovendien gaan we verder dan alleen de techniek. Onze data-engineers duiken diep in jouw zakelijke uitdagingen, zorgen voor gestroomlijnde processen en creëren oplossingen die echt impact hebben.  

Samenwerken met een Cloubis data engineer betekent dat je niet alleen een geavanceerde data-infrastructuur krijgt, maar ook een partner die met je meedenkt om het meeste uit die data te halen. 

Onze aanpak

Integratie

We beginnen met het actief samenvoegen van al jouw gegevens. Of je nu werkt met gestructureerde databases, ongestructureerde bestanden, externe API’s of streaming data, wij integreren alles naadloos. Zo krijg je direct uniforme toegang tot alle cruciale data.

Opslag

Na de integratie slaan we je gegevens veilig en efficiënt op. Ons schaalbare dataplatform kan grote datavolumes aan en waarborgt tegelijkertijd beveiliging, privacy en compliance. Of je nu kiest voor data lakes, lake houses of data warehouses, wij vinden de perfecte opslagoplossing voor jou.

Analyse

Met alles op zijn plek duiken we in de analyse. We weten dat je diepgaande inzichten uit je data wilt halen, of het nu gaat om simpele overzichten of complexe machine learning-modellen. Ons platform maakt het mogelijk, en onze data engineers zorgen ervoor dat je moeiteloos en direct inzichten kunt genereren met je favoriete tools.

Data Engineering Tools

In de wereld van data is de juiste tooling essentieel. Maar wat als je niet alleen toegang had tot de beste tools, maar ook tot een team dat precies weet hoe je ze optimaal inzet? Dat is waar wij het verschil maken.

Ervaar een nieuwe klasse van gegevensanalyse

Jouw one-stop-shop voor data warehousing en big data analytics. Het laat je toe om grote hoeveelheden data efficiënt te benutten, zodat je betere zakelijke beslissingen kunt nemen.

Verwerk je data via een geïntegreerd open analyseplatform

Til jouw big data-analyse en machine learning naar een hoger niveau. Databricks is niet zomaar een platform; het is dé plek waar je gegevens omzet in waardevolle inzichten.

Dankzij de kracht van Apache Spark verwerk je data in een oogwenk, en met intuïtieve dashboards deel je jouw bevindingen in een handomdraai. 

De Snowflake Data Cloud

Met Snowflake beheer en analyseer je jouw gegevens als nooit tevoren. Als toonaangevend cloud-based datawarehouse platform biedt het je de flexibiliteit en schaalbaarheid die je nodig hebt, zonder de zorgen van hardware beheer.

Het is een platform dat zich aanpast aan jouw behoeften, zodat je altijd vooroploopt. 

Transformeer data in je warehouse

dbt, of data build tool, is een open-source command-line programma dat helpt bij het ontwikkelentesten en onderhouden van de data infrastructuur van een organisatie.

dbt screenshot

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Serverless.data_.pipelines.ETL_.workflow.with_.Step_.Functions.and_.Athena-scaled

Serverless data pipelines: ETL-workflow met Step Functions en Athena

Deze blog is deel 3 van een miniseries rond het analyseren van het verkeer in Vlaanderen en het benutten van de kracht van cloud...
alteryx snowflake

Verbeter jouw data en analytics met Alteryx & Snowflake

Heb je er genoeg van om gefrustreerd te zijn en niet de juiste antwoorden te hebben die je businessvragen kunnen oplossen? Het is algemeen...

Jouw data-engineering bondgenoot

Met Cloubis haal je een krachtige partner in huis. Ons ‘Team as a Service’ (TaaS) model zet een team van data-specialisten voor je klaar.

Data is de brandstof voor innovatie, maar het zijn de mensen en hun processen die het verschil maken. Daarom zetten we in op het creëren van een cultuur waarin data de hoofdrol speelt.

We ondersteunen jouw team met de nodige kennis en vaardigheden om data te zien als een strategische troef. Bij Cloubis is data meer dan cijfers en grafieken; het is de sleutel tot groei en vooruitgang. We combineren geavanceerde technologieën met praktische inzichten om je bedrijf een voorsprong te geven.

Geslaagde samenwerkingen

Ontdek enkele van onze succesvolle samenwerkingen en de resultaten die we samen met onze klanten hebben behaald.
syros banner
Benner-case-AMDK
Banner-Case-Niras-1
Banner Cases distrilink

Let's create a data culture together

Bij Cloubis draait het allemaal om jouw succes. We bouwen samen aan een sterke fundering voor je datagestuurde besluitvorming, met de juiste tools en een datamodel dat perfect bij jouw bedrijfsbehoeften past.

Uitgebreide expertise:
van strategie tot governance

Ontdek hoe we jouw bedrijf een voorsprong kunnen geven met onze veelzijdige expertise.

Onze referenties

logo-amdk
hysopt-logo
van-moer-logistics-logo
prik&tik logo
Vlaanderen_is_zorg_samenleven_naakt_CMYK_2021
logo_abb
vlaams-energieagentschap-vector-logo
reference_helan
reference_toyota
reference_belgoprocess
reference_meemoo
reference_lexor
reference_seris
reference_telenet
reference_synergie
reference_j_j
reference_engie
reference_colruyt
reference_enabel
reference_intigriti
reference_niras
reference_e_c
vrt-logo
reference_kemin

Meer informatie nodig?

Klaar om de kracht van data analytics te ontdekken? We beantwoorden met plezier al je vragen en leggen je graag uit hoe we jouw organisatie kunnen transformeren. Tijdens een live demo laten we zien hoe we onze diensten exact op jouw noden kunnen afstemmen.

Wens je een demo?

Wanneer je dit formulier invult zal een van onze Data Analytics experten je contacteren voor een demo.

Frequently Asked Questions

Data-engineering omvat het ontwerp, de ontwikkeling en het beheer van gegevensarchitectuur en -infrastructuren om gegevens efficiënt te verzamelen, op te slaan, te verwerken en te analyseren.

Een data-engineer ontwikkelt, bouwt, test en onderhoudt architecturen zoals databases en grootschalige verwerkingssystemen. Ze verbeteren de betrouwbaarheid, efficiëntie en kwaliteit van data, en zorgen ervoor dat de architectuur aansluit bij de behoeften van het bedrijf.

Data-engineering is essentieel omdat het bedrijven in staat stelt om waardevolle inzichten te verkrijgen uit hun gegevens, besluitvorming te ondersteunen, processen te optimaliseren en concurrentievoordeel te behalen.

Cloubis maakt gebruik van krachtige tools zoals Azure Synapse, Databricks en Snowflake om data te beheren en te analyseren. Onze data engineers combineren efficiënte, op maat gemaakte oplossingen met een flinke dosis positiviteit om snel resultaat te zien.

Door data om te zetten in waardevolle inzichten, helpt data engineering bedrijven betere beslissingen te nemen en vooruit te komen.

Heb je nog vragen over hoe Cloubis uw bedrijf kan helpen met data?