Data Integratie

Bij data integratie is het de bedoeling om gegevens uit verschillende bronnen zoveel mogelijk te combineren om gebruikers een eenduidig beeld te geven op hun data landschap. Zo kunnen we voldoen aan de informatiebehoeften van alle toepassingen en bedrijfsprocessen van onze klanten.

icoon data enineering

Wat kan Data Integration voor jou betekenen?

Deze verzameling van bronnen dient om de data te vergelijken en te analyseren om zo meer inzicht in jouw bedrijfsvoering te realiseren. Wanneer we jouw data verzamelen in een cloud-based datacenter, is deze beschikbaar voor meerdere afdelingen binnen het bedrijf. De data kan op die manier snel en eenvoudig worden gebruikt voor marketing, verkoop, juridische of andere doeleinden.

Cloud oplossingen ondersteunen gelijktijdig alle gebruikers. Iedereen, van management tot sales en productie, kan volledige informatie verkrijgen om betere beslissingen te nemen en korter op de bal te spelen.

Foto werknemer op kantoor

Databeheer

Bij Cloubis zetten we ruwe data om in zinvolle en bruikbare informatie. Dit proces is sterk afhankelijk van de noden van de klant en de kwaliteit van de data. Daarom besteden we ook veel aandacht aan het structureren en modeleren van data.

Om deze stap te zetten, gaan onze consultants met jou gesprek, we willen immers klaar en duidelijk begrijpen wat de jij precies voor ogen hebt met jouw data. Na de data integratie voorzien we jou van een rapporteringsmodel waarmee ook de eindgebruikers zelfstandig aan de slag kunnen.

Het monitoren van de datakwaliteit gebeurt door middel van een set van KPI’s. Daarnaast analyseren we de doorlooptijd van probleemoplossingen en achterhalen we waar de ‘slechte’ data vandaan komt. Met die inzichten kunnen we betere en snellere beslissingen nemen en potentiële kostenbesparingen identificeren.

De verkregen inzicht in de datakwaliteit gebruiken we om de organisatie te helpen om haar bredere doelstellingen op het gebied van datamanagement bij te stellen en te behalen. Databeheer is belangrijk om zowel jou data als jouw bedrijf te beschermen.

Data Integratie Tools & Platformen

Logo Alteryx
Logo Snowflake
Logo Amazon Redshift
Logo Microsoft Azure
Logo Power BI

Waarom werken met de Cloud?

Schaalbaarheid

Op de cloud kan je zonder probleem schalen naar meer opslagruimte of rekenkracht. Als je voor sommige periodes, dagen, weken,… meer of minder opslag nodig hebt kan je dit zelfs automatisch laten schalen.

Lagere kosten

Volgens een studie van de Berkeley universiteit zouden cloud diensten vijf tot zeven keer goedkoper zijn dan data op eigen servers opslaan. Je moet geen eigen servers aankopen, installeren en instellen.

Elastisch

Elasticiteit is vooral handig wanneer je periodes hebt waar je veel meer capaciteit nodig hebt dan andere. De cloud geeft je de mogelijkheid om voor een bepaalde periode over te schakelen naar meer capaciteit en om dan voor de rest van het jaar op een lagere capaciteit te werken.

Sneller inzetbaar

Omdat je zelf niet voor servers en hun beheer moet zorgen, kan je heel snel aan de slag met de cloud. Je kiest de formule die het best bij jou past en kan meteen aan de slag.

Gebruiksgemak

Iedereen binnen het bedrijf kan snel overal inloggen en toegang verkrijgen tot de data die ze nodig hebben.

Toekomstbestendig

Door data op te slaan op de cloud, ben je niet afhankelijk van je eigen hardware. De software wordt continu geupdate om te voldoen aan al jouw (veiligheids) noden.

Nood aan een Data Engineering specialist?

Wil je weten over Cloubis of met ons samenwerken?
Laat jouw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.