1 februari 2024

Power Platform

We kennen allemaal Power BI als een end-to-end BI-platform, maar het heeft momenteel beperkingen in bepaalde gebruiksscenario’s. Deze beperkingen kunnen worden opgelost met behulp van Power Apps.

.

Power BI staat momenteel niet toe dat eindgebruikers gegevens invoeren, maar dit wordt mogelijk door integratie met Power Apps.

Power Apps maakt ook deel uit van het Power Platform en kan naadloos worden geïntegreerd in Power BI. Het stelt iedereen in staat om snel en moeiteloos low-code applicaties te bouwen.

Om gegevensinvoer in Power BI mogelijk te maken, kan een PowerApp worden gemaakt waarin de eindgebruiker gegevens kan invoeren via een gebruiksvriendelijke interface en een vertrouwde omgeving.

Met PowerApps kunt u beveiligingsregels toepassen, een lijst met waarden bieden waaruit de gebruiker kan kiezen om de gegevenskwaliteit te bewaken, de eindgebruiker in staat stellen om oude invoergegevens te verwijderen, enzovoort.

Aangezien PowerApps deel uitmaakt van het Power Platform, kunt u Microsoft Dataverse gebruiken om gegevens op te slaan en processen te modelleren. U heeft volledige toegang tot alle organisatiegebruikers vanuit Azure Active Directory.

De gegevensinvoer van de app kan ook worden opgeslagen in een Azure SQL-database. Zodra uw app klaar is om live te gaan, kunt u deze insluiten in een van uw rapporten, zodat de gebruiker niet naar een andere omgeving hoeft te navigeren.

Om u een voorproefje te geven van de look en feel van een PowerApp, hebben we een voorbeeld van een app die gebruikers in staat stelt hun informatie toe te voegen voor een golftoernooi.

In het bewerkingsformulier kan de gebruiker zijn of haar informatie invullen, die vervolgens naar een SQL-database wordt verzonden wanneer deze wordt ingediend.

Je kunt ook extra functies toevoegen, zoals pop-upberichten om te vragen of de gebruiker zeker weet dat hij een invoer wil verwijderen. Hieronder vind je een ander voorbeeld van een Power App die de vakanties van een IT-afdeling bijhoudt.

Power Automate is ook een zeer interessant onderdeel van het Power-platform dat naadloos integreert met Power BI en PowerApps.

Power Automate speelt een cruciale rol bij het automatiseren van taken en stelt je in staat geautomatiseerde workflows te maken via een gebruiksvriendelijke interface. Een Power Automate-flow kan worden geactiveerd door een knop in Power BI, een activiteit of een geplande tijdstempel.

Onze referentiecase van Niras legt uit hoe we met succes Power Apps hebben geïmplementeerd. Power Automate zorgt voor de automatisering om specifieke taken op de achtergrond te activeren.

We gebruiken Power Automate ook vaak voor de volgende scenario’s:

  1. E-mails verzenden met een link naar het rapport elke maandag van de week of op de 1e van de maand. Abonnementen in Power BI zijn beperkt tot interne e-mailadressen, maar dit kan worden omzeild door deze e-mail met een momentopname van het rapport door te sturen naar externe e-mailadressen via Power Automate.
  2. Het vernieuwen van rapporten activeren na een activiteit (bijvoorbeeld het overschrijden van een gegevensdoel, het uitvoeren van een onderliggende opgeslagen procedure, enz.).
  3. Een knop in Power BI maken die de vernieuwing van de onderliggende dataset activeert. Er verschijnt een pop-upbericht nadat de vernieuwing is voltooid.

Hieronder vind je een voorbeeld van een Power Automate-flow die een e-mail verzendt wanneer een op gegevens gebaseerde waarschuwing wordt geactiveerd.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Schrijf je in op de nieuwsbrief om nooit een blog te missen!