Boost jouw organisatie met Power BI

  • Overzichtelijke dashboards
  • Rapporten die je deelt in één klik
  • Volledig geautomatiseerd
  • Wees reactiever met real-time rapportering
  • Werk samen met één versie van de waarheid


Als Microsoft Gold Partner zijn we bij Cloubis steeds op zoek naar de beste oplossingen om organisaties te ondersteunen in hun digitaal succes. Met een team van BI cloud engineers en analisten helpen we jouw organisatie meer data-driven te worden. Wil je meer weten over wat Power BI kan betekenen voor jouw organisatie?

Waarom werken met Power BI?

Gegevens invoegen

Hoe je jouw data ook opslaat, er zal altijd een manier zijn om deze in te laden in Power BI. Het programma heeft een hele reeks geïntegreerde connectoren waarmee het data kan ophalen op verschillende platformen zoals Google Analytics of Microsoft Azure.

Nood aan accurate rapportering?

Heb je nood aan een sales, marketing, HR of financieel dashboard? Cloubis biedt jou een rapport aan opgemaakt volgens het DAR-principe. Gedurende een reeks intense workshops werken we nauw met jou samen om een dashboard af te leveren dat jij elke dag zal gebruiken.

Dashboard

Het dashboard geeft jou een overzicht van alle belangrijkste informatie, zoals KPI’s. Het doel is om snel inzicht te krijgen in de huidige situatie.

Analyse

De analyse pagina is interactiever dan het dashboard. De pagina helpt gebruikers antwoorden formuleren op vragen die zijn opgekomen op het dashboard.

Rapport

Deze pagina geeft de data weer in zijn meest granulaire vorm. De data geven we in tabelvorm weer zodat je ze in detail kan analyseren en uiteindelijk tot een besluit komt.

Deze klanten ontdekten de kracht van Power BI

Telltale light

Verklikkerlampje - VRT

De VRT wilde inzicht krijgen in nieuwe series en hun lanceringsprestaties enkele dagen na de uitzending. Om dit overzicht te kunnen geven, heeft Cloubis een gedistribueerd dashboard gebouwd: het verklikkerlicht.
Banner Cases distrilink

Moderne data architectuur - Distrilink

Aan de hand van workshops heeft Cloubis een moderne data architectuur uitgetekend. Nu kan Distrilink sneller en vaker data synchroniseren en inzichten verkrijgen.
Power BI for finance

Power BI voor Finance - VRT

De opdracht van VRT voor Cloubis was financiële gegevens via het data lake verwerken zonder handmatige verwerking, en deze koppelen aan Power BI om te komen tot een enterprise grade repporting oplossing.
HR application - E&C

HR-applicatie in Power Apps - E&C Consultants

E&C wilde op een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier de competenties, skills en evaluaties van hun werknemers opvolgen.
EECC-Banner-Reference

Data Assessment – E&C Consultants

Cloubis voerde een end-to-end data assessment uit om E&C te helpen met hun toekomstige data roadmap en implementatieplan.
AWS datalake

AWS Datalake met dbt - VRT

Cloubis leverde VRT een robuuste en performante datawarehouse-oplossing, alsook gedocumenteerde best practices, templates en richtlijnen die resulteerden in lagere kosten en betere prestaties.
Banner-EC-MDP-1

Snowflake Data Platform – E&C Consultants

Cloubis heeft E&C voorzien van een Modern Data Platform. Dit platform is schaalbaar op basis van hun groei en zal E&C ondersteunen bij het bereiken van hun doelstellingen om flexibeler te zijn, hun klanten sneller te bedienen en al hun gegevens op één plek te hebben.
Banner-Enabel-white-logo

Azure Data Platform – Enabel

Cloubis implementeerde een Azure Data Platform met een centraal toegangsportaal op SharePoint dat Enabel toelaat meer data-driven te werken.
Banner-Seris-Case

Data Studio Rapportering – Seris

Cloubis zorgde voor een automatische dataverzameling en dashboarding in Google Data Studio. Dit elimineert alle handmatige berekeningen en maakt het eenvoudiger om resultaten te vergelijken over tijd, regio en winkel.
Banner-Engie

Gegevensuitwisseling (MIG6) – Engie

Voor een nieuw gecentraliseerd systeem van gegevensbeheer in de energiemarkt (MIG 6), zorgde Cloubis voor de nodige rapportering en testing.
Banner-Intigriti-1

Power BI Rollout – intigriti

Cloubis bouwde een BI rapporteringsomgeving om het #1 platform voor ethisch hacken en bug bounty-programma’s in Europa te monitoren.
Banner-VEKA-1

AWS Data Platform – VEKA

Om het Vlaamse energiebeleid aan te passen en te funderen heeft het Vlaamse Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) nood aan volledige en betrouwbare data. Deze data bestaat vooral uit informatie over de energieperformantie van gebouwen en gegevens over groene energieproductie in Vlaanderen.

Benieuwd hoe Power BI jouw organisatie kan boosten?

Wil je een accurate rapportering opbouwen of wil je Power BI integreren in jouw bedrijf?
Aarzel niet om ons te contacteren, dan werken we samen aan de beste oplossing!